dijous, 15 de novembre del 2012

LA BEHÒBIA I MARATÓ DEL MONTSENY


Un cop finalitzada la temporada de Triatló, Tribanda no descansa. Ja sigui amb les Duatlons de Muntanya de la Federació Catalana com participant a proves d'Atletisme per arreu i de totes les distàncies.
El cap de setmana passat ens vàm dividir; uns participant a la mítica Behòbia i en Jordi Riera participant a la sempre duríssima Marató del Montseny.

Per qui no conegui La Behòbia és una cursa que es disputa sortint d'Irún fins a Sant Sebastià amb un recorregut gens fàcil; una distància de 20km amb puges i baixes constants i normalment amb una climatologia adversa que la fa encara més mítica.
En Txabi, Per, Toni, Alberto, Nacho i en Xavi hi van participar. Cap de setmana de turisme gastronòmic, diumenge ens despertàvem, com ja era d'esperar, amb un temps gens favorable; plovent i amb una temperatura força baixa. Però sabíem que tocava " donar el cayo "... i intentar disfrutar el màxim. Tren fins a Irún desde Sant Sebastià, plè de corredors/es; destacar la gran organització de la prova habilitant trens i autobusos llençadora fins a la sortida.
Prop de 25000 participants i un gran ambient; la sortida dividida en calaixos facilitava la puntualitat d'aquesta. Tot i començar ja la cursa tots empapats era una festa; això sí...concentrats!!!

Continus pujades i baixades des d'un principi, Irún plè de gom a gom; factors que et fèien sortir com un coet i sinó et sabies regular ho podies acabar pagant. El primer dels dos alts considerables estava al km 8, Gaintxurizketa, d'aproximadament 1,5 km de distància per una carretera interurbana que tot i ser-ho estava plena de gent animant. Venia baixada fins a Lezo, amb algún tobogant pel mig i vigilant les possibles molèsties musculars que anaven fent acte de presència. Abans de fer l'últim alt i sens dubte el més pronunciat, ens van deixar una treva de 4 kms planers passant per Puerto de Pasajes i Pasaia. I va arribar l'hora de la veritat; l'alt de Mirakruz ens esperava. Una pujada de poc menys d'1km força pronunciat on les forces ja eren una mica escases però només quedaven 3kms per acabar.
Un cop d'alt de Mirakruz tot venia de cara; baixada, planer, ambientàs ja que era el tram final arribant a Sant Sebastià i tot i el fort vent que bufava en arribar a l'últim km i mig la gent no es va moure de lloc. Destacar que el vent es va emportar més d'una tanca protectora a la zona del Kursaal i va tirar l'Arc d'arribada causant l'hospitalització d'algún atleta i públic present.
Resultats finals:
1685. Xavi......1h22'11''
4648. Per.........1h29'13''
4873. Toni.......1h29'39''
6105. Alberto..1h32'05''
10229. Nacho..1h38'53''
16012. Txabi...1h49'45''

Com ja havíem dit al principi de la crònica, en Jordi Riera també va participar a la dura Marató del Montseny, 42km amb un desnivell acumulat de 5400 metres ( 2700+ , 2700- ).

La sortida es va donar a les 08:00 del matí desde Sant Esteve de Palautordera, lloc d'arribada també. El recorregut d'una volta el va portar a pujar tres dels cims més emblemàtics del Montseny; el Turó de l'Home, Les Agudes i el Matagalls tot passant també per Mosqueroles, Fontmartina, Montseny, Sant Bernat i Sant Marçal.
En Jordi va acabar fent una extraordinària Marató acabant en 20º posició amb un temps de 5h02'19''.
 
La temporada de Duatlons de Muntanya ja ha començat i els Tribanda hi serem; sense deixar de banda el calendari de 10000 i 1/2 Maratons que sempre serveixen de gran profit per entrenar fort i no perdre el ritme.
Recordar que ja estàn obertes les renovacions de les llicències federatives.


SWIM, BIKE, RUN TRIBANDA!!!










2 comentaris:

TXABI ha dit...

... l'any que ve potser no, però el 2014 hi tornarem ! (a més a més, serà l'any de la 50ª edició i "la faran grossa" aquests euskalduns, segur !).
Gràcies Xavi, Toni, Per, Alberto i Nacho, pel vostre recolçament i ànims a aquest "Tribanda veteranote"...
Prometo acompanyar-vos altra cop d'aquí a dos anys !.

buddy ha dit...

Allà hi serem al 2014 Txabi. I la farem grossa!!! Un plaer...