dissabte, 28 de juny del 2014

HALF CHALLENGE KRAICHGAU


El passat 15 de Juny, Tribanda va participar al HALF CHALLENGE KRAICHGAU ( 1.9km-90km-21km ) a Alemània. Un dels Triatlons més ben considerats i de més prestigi de terres alemanes i amb molt bona crítica.

Quatre dies on es va poder fer de tot; entrenar, fer una mica de turisme per Bad Schonborn i Heidelberg i competir al Half.

Gran ambient durant els tres dies sencers que hi van ser-hi; ja es va notar el divendres amb gran afluència de participants i acompanyants. Destacar la gran organització de tot el cap de setmana ja que dissabte es va disputar la Triathlon Bundesliga Kraichgau 2014 amb molts triatletes professionals.



Representant Tribanda aquest any van anar l'Albert, Santi, Toni, Tomàs i Xavi. Ja dissabte després de la visita a la Fira i d'assistir al briffing van deixar part del material a boxes. Diumenge només tocava revisió de material deixat dissabte i acabar de completar-ho. Nervis a flor de pell i amb ganes de començar; així estaven tots. Va fer un dia molt bo amb sol, un mica càlid.


El segment de natació es va disputar en un llac amb una temperatura de 22ºC. Finalment es va poder fer amb neoprè ja que durant la nit va refrescar.

El Santi i l'Albert van sortir disparats de l'aigua amb un temps de 28' i 30'57" respectivament. Tomàs els va seguir just a 1' amb 31'57" i el Toni una mica més enrera amb 34'39". El nedar pel Xavi continua sent el seu segment negre sortint de l'aigua amb 40'53".

Transició amb carpes i bancs per facilitar el despendre's del neoprè i tocava el segment de ciclisme.


Ciclisme amb 90km de constants pujades i baixades exceptuant els primers 10kms on es planejava força. Es van trobar amb alguna rampa del 12%. Amb un aire de cara que molestava bastant i et frenava el Santi va poder anar els 70 primers kms com a primer Tribanda. Recordar que en aquesta modalitat de " Mitja Distància " no es permet el drafting.

Al km 70 va ser adelantat per l'Albert al crit de " Palooooooooo " com s'havia dit!!! Un darrera l'altre, mantenint la distància permesa, van arribar junts a la segona transició. El Tomàs i el Toni van anar fent la seva carrera i aquest últim va poder avançar al Tomàs just entre el km 7-8 de ciclisme. L'avantatge de quasi 3' es va esvaïr abans d'arribar al primer tram de pujada.
Ambientàs al passar per tots els poblats on la gent es va volcar al carrer per veure la prova i animar als participants.

El Xavi per la seva part va estar acompanyat pel Sr. del Mazo durant els últims 15km de ciclisme.


Pel que fa al tram de carrera es van haver de fer 3 voltes de 7km cadascuna per un circuit tancat i urbà on gran part de les zones estava ple de gent. La segona transició estava situada en el mateix poble de Bad Schonborn; a uns 10 kms de la primera on s'havia disputat el segment de natació.

L'Albert i el Santi van iniciar el tram de carrera al mateix temps, amb la diferència que el Santi va començar a tenir molèsties musculars des d'un principi.

L'Albert va anar ampliant distància respecte el Santi mentre que el Toni arribava a la segona transició uns 7' després.
El Xavi li va retallar 1'30" al Tomàs al segment de ciclisme però aquest encara anava per davant entre 6' o 7'.
L'Albert i el Toni van completar la carrera pràcticament amb 1' de diferència a favor d'aquest últim.

El Santi va aguantar com va poder les tres voltes amb molèsties i rampes contínues; això li va fer baixar les espectatives amb el temps final que volia assolir. L'important era acabar!!

De mentres el Tomàs i el Xavi tenien la seva lluita particular. A la segona volta el Xavi va passar el Tomàs i just quan estava al costat per no desgastar-se gaire i a cau d'orella li va dir la paraula màgica: " Paloooooo"... amb la corresponent resposta del Tomàs de: " Aprende a nadar cojones "...

Uns kms més endavant la fatiga era molt present i es notava a les cares de la gent. El Toni va doblar al Xavi quan estava acabant la seva tercera volta i a punt d'entrar a la meta; anava a un ritme molt bo mentre que el Xavi les estava passant canutes.

La tercera volta es va fer com es va poder...amb el Sr. del Mazo inclòs.

Resultats finals:



288.   Albert...5h01'36" quedant el 43 de la seva categoria.
362.   Toni......5h06'58"
694.   Santi.....5h25'36"
1104. Xavi.....5h51'28"
1203. Tomàs..5h58'55"


El guanyador del Half va ser l'alemany i Campió del món de Mitja Distància de l'any 2013 ( Ironman 70.3) Sebastian Kienle.


Gran experiència tot el viatge TRIBANDA que no es pot perdre!!

P.D. Agraïr la paciència, ànims i fotografies fetes per la Noelia i els de tothom.









FORÇA TRIBANDA