dijous, 25 de juliol del 2013

SUMMERTIME I TRIATLONS


Quasi fa un mes que no s'actualitza el blog i ja va tocant...disculpeu la tardança!

A principis de Juliol Tribanda va ser present al Triatló Olímpic del Pont de Suert, on la Núria fèia el seu debut en aquesta distància.
Molt bona organització i bon temps ens vàm trobar en aquesta X edició. Per qui no l'hagi fet mai, aquest Triatló consta de 2 boxes ja que el Pantà on es neda està a 2km del Pont de Suert.
 
A les 8:45h estàvem tots els Tribandas preparats per començar a nedar els 1500m; temperatura de l'aigua boníssima i això sí...un pèl bruta degut a les últimes tempestes. Circuit contrari a les agulles del rellotge on la recta llarga de 800m es va fer força pesada.

L'Albert Plans i l'Albert Barrachina van sortir pràcticament junts de l'aigua amb quasi 26'. La Núria, que havia sortit 2' minuts més tard, va fer un bon parcial i va sortir per davant del Toni i el Xavi. L'Alberto va sortir just per davant de la Núria però amb 1'30" més. Quatre Tribandas es van trobar a boxes alhora de començar el segment de ciclisme de 40km.


El ciclisme anava des del Pantà d'Escales fins a Erill la Vall, a 1km de Boí. Els Alberts, als grups capdavanters, portaven un ritme de pujada molt fort. Els primers 20km tendien a pujar lleugerament i la tornada, el mateix recorregut, es podía rodar rapidíssim. El Plans es va trovar molt fort i va treure de punta a l'Albert Barrachina que arribant als últims kms de la pujada no el va poder seguir.
Per darrere venien el Toni, el Xavi i un pèl més enrera l'Alberto; fent bona part del segment junts en un grup però al final de l'ascensió es va desmuntar.
La Núria no va tenir la sort de poder agafar cap grup femení i li va tocar fer el segment de ciclisme sola.

La segona transició es va fer al mateix Pont de Suert, al complex esportiu municipal. El Plans va ser el primer Tribanderu en arribar seguit de l'Albert Barrachina a 2'. Van ser 10km repartits en 3 voltes a un circuit mig de terra mig asfalt envoltat de vegetació i planer. Dins la calor que va fer es podia soportar força ja que hi havien moltes sombres i avituallaments.
Mica en mica van anar arribant la resta de l'equip força junts. Al ser circuit de 3 voltes ens anàvem controlant les diferències i els ritmes per evitar avançaments.

El Toni i el Xavi van arribar de la bici en pocs segons de diferència. Un cop transcorreguts els primers 3km, el Xavi va poder avançar al Toni i ja no va deixar la 3ª posició de l'equip fins al final.
Destacar el parcial 34 que va fer el Plans corrent els 10km amb un temps de 39'58".
A l'Alberto i la Núria la calor i la fatiga els va passar factura alhora de còrrer.


Resultats finals:

42. Albert Plans............2h11'49"
63. Albert Barrachina...2h15'49"
118. Xavier Celma........2h27'54"
119. Toni Roda.............2h28'03"
142. Alberto Moreno.....2h33'35"
192. Núria Hernández...2h49'27"

Enhorabona Núria pel debut!!

El mateix dia del Pont de Suert el Pau va fer l'Extreme Man de Getxo, Triatló de mitja distància ( 1900m-90km-21km ).
El segment de natació es va fer a la mateixa platja de Getxo; mar plana amb una mica de mar de fons. Nedant el Pau es va trovar força bé; ràpidament va agafar el seu espai i va mantenir un ritme constant sortint de l'aigua en 44'
El segment de ciclisme va ser on va esgotar totes les forces que tenia. Va ser una volta de 90km amb constants ports; un trenca cames. Va fer el parcial 255 amb un temps de 3h37'03".
Completament esgotat va fer una transició llarga per descansar una mica, hidratar-se i recuperar el màxim de forces possibles.
Per desgràcia no va poder completar l'últim segment, el de running, ja que va abandonar al km 13. Estava completament buit i amb marejos desde fèia estona.
Tots sabem que hi ha vegades que costa però que s'han d'apendre aquestes desicions. A ningú li agrada abandonar i coneixent-lo tots sabem que hi tornarà en una altra edició per acabar-la.


El cap de setmana del 14 de juliol es va fer a Barcelona amb un gran ambient el Triatló de la Vila, modalitat Sprint ( 750m-20km-5km ) on hi van participar el Santi, el Tomàs, l'Alberto Moreno i el Raül que tornava després d'una lesió que el va tenir apartat entre dos i tres mesos.
El segment de natació es va realitzar a la platja de la Vila Olímpica, natació molt rápida on el Santi va fer el parcial 29 amb 13'.
 
El segment de cisclisme van ser dues voltes de 10km on realment es va volar i formar molts grups. Van sortir unes mitjes de velocitat força altes i bons parcials de temps en aquest segment. Els quatre participants del Tribanda van fer-ho amb mitjes entre 37-43km/h.

L'últim segment, el de running, després de la transició ràpida era l'últim esforç abans de creuar la línea d'arribada. Va ser una sola volta de 5km, 2,5km d'anada i 2,5 de tornada pel Passeig
Marítim, on els participants s'anaven creuant i controlant les distàncies.



Resultats finals:

43. Santi..........1h04'09"
174. Alberto....1h09'23"
222. Tomàs.....1h10'25"
574. Raul........1h15'51"


A la propera crònica parlarem de la cursa de muntanya que van fer el Jordi Riera i l'Albert Plans al Pedraforca i de La volta a l'Aneto que farà el Xavi aquest dissabte; 68km amb +3500m de desnivell.






FORÇA TRIBANDA













1 comentari:

Per ha dit...

Xavi, suerte con el Aneto!!!!! Que tu puedes!!!!!

Si te va bien, el año que viene lo podemos hacer juntos, suena muy bien.