divendres, 4 d’octubre del 2013

NARBONNE, TOSSA I CALAFELL


Ja estem aquí de nou Tribanderus. Aquesta vegada per explicar tres Triatlons que alguns membres de l'equip van disputar el passat mes de Setembre.
L'Alberto Moreno va viatjar a Narbonne ( França ) a principis de mes, per participar a l'Extreme Man, distàncies Half (1900m-90km-21km). Un Triatló molt ràpid on s'havia de nedar al mar fent dues voltes a un recorregut de 950m. Va fer molt de vent i l'Alberto es va notar molt bé ja que a l'haver-hi moltes sortides no es fèien grans aglomeracions.

Amb un temps de 41'51" i després de la primera transició li va tocar el segment de ciclisme. No va parar de bufar vent en contra durant tot el segment, sobretor als trams planers, que eren la gran majoria. Es va fer 3 voltes al circuit, amb el trànsit obert que de vegades fèia perillar l'integritat del triatleta sobretot baixant a quasi 70km/h; i una única pujada de 6 km per volta però amb poc desnivell. Al final va acabar els 90km amb un temps de 2h40'49" amb una mitja de 33'58km/h.


Últim segment, el de còrrer. La falta d'entrenament en aquest modalitat de les últimes setmanes li van passar factura. Va començar bé però a partir del km 7 va haver d'anar parant a tots els avituallaments. Tot i així va finalitzar el segment amb un temps d'1h51'02" i l'Exteme Man amb 5h18'18" a la posició 119.

D'altra banda a mitjans de mes es va disputar la sempre mítica Triatló de Tossa de Mar, distància Olímpia (1500m-45km-9km), sempre amb l'encant de la Costa Brava i per qui no la coneix dura. Aquest any hi van participar l'Albert Barrachina i el Tomàs.
Les condicions metereològiques no van ser les més adequades i els va condicionar força degut al fort vent que bufava.
Els 1500m es van nedar al mar completant 2 voltes de 750m amb molt onatge de fons; es fèia complicat avançar i difícil de visualitzar les boies que senyalitzaven el recorregut. El Tomàs va sortir de l'aigua en 29'50".


El tram de ciclisme es va iniciar pels carrers de Tossa i ràpidament s'agafava la carretera cap a Llagostera. Els primers 10km tendíen a pujar; abans d'arribar a Llagostera hi havia un descans fins arribar al km 16. Sempre amb la pesada companyia de l'aire en contra que dificulta i fa que l'esforç hagi de ser superior alhora de pedalejar.
Del km 21 al km 30 venia el tram fort del recorregut; la pujada a l'Alt de Sant Grau a una alçada de casi 500m. I del km 30 al 45 la part més tècnica i perillosa, la baixada per la carretera encorvada i amb l'asfalt força dolent i engravat fins a Tossa.
El Tomàs va finalitzar el segment de la bici en 1h49'01".


La cursa a peu van ser 2 voltes a un circuit urbà de 4,5km que arribava al Camp de futbol a les afores de Tossa on es donava la volta per tornar. L'esforç al tram de la bici els hi va pasar factura als dos integrants del Tribanda. El Tomàs va acabar el segment amb un temps de 53'33" i el Triatló amb un temps de 3h12'23" acabant el 196 de la general.
L'Albert, per altra banda, no s'ha pogut indicar parcials ja que va haver-hi un error amb el xip i no l'han contabilitzat. El seu temps final va ser de 2h46'.



Per acabar, a finals de mes el Tomàs i el Carles van paricipar al Triatló Sprint de Calafell (750m-20km-5km). Un dels Triatlons més ràpids de la Federació i on el Carles debutava en aquest món del Triatló.


Recorregut d'una volta al mar on el Carles es va situar molt bé i va poder nedar sense entrebancs fent un gran parcial amb 11'31". El Tomàs sortint a la primera sortida amb més aglomeració de gent també va poder gaudir amb un temps de 11'38".
 
El tram de ciclisme eren 3 voltes completament en pla on literalment "volaves". Havies d'anar amb molt de compte ja que es formaven grups força grans. Fent un temps de 34'11" a una mitja de 35'10 km/h, el Carles va fer un segment intel.ligent no deixant-se anar del grup. Mentre, el Tomàs fèia servir la seva veterania per esgarrapar-li un parell de minuts fent un temps de 32'26" a una mitja de 37km/h.

Tocava rematar la bona feina feta acabant corrent els 5km. Van ser 2 voltes de 2,5km pel Passeig Marítim ple de gent i planer. Allà el Carles li va tornar el temps perdut al Tomàs fent un temps de 20'41", mentre que el Tomàs ho finalitzava amb 23'53".   
Gran debut del Carles amb 1h06'23" i millorant cada dia més ràpid el Tomàs amb 1h07'57".

Properes cites Tribanderes a la Garmin de Barcelona, distàncies Olímpiques i Sprint, i a la Trail de muntanya d'Alquèzar de 38km.

FORÇA TRIBANDA!!!